Kuchnia

Ksylitol – słodkie wybawienie czy kolejne kłamstwo?

Ksylitol – słodkie wybawienie czy kolejne kłamstwo?

Dzisiaj postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwości związane z tym rodzajem cukru, który łudząco przypomina wyglądem i smakiem zwykły biały cukier,...
Czytaj dalej
Kto może pozwolić sobie na wyspę w kuchni?

Kto może pozwolić sobie na wyspę w kuchni?

Prezentuje się ona naprawdę zjawiskowo i nowocześnie, przez co wiele osób decyduje się na jej zamontowanie w swojej kuchni. Jeśli...
Czytaj dalej
Algi morskie w kuchni – jak je jeść?

Algi morskie w kuchni – jak je jeść?

Pewnie słyszeliście nie raz o wodorostach, spirulinie albo innych odmianach alg morskich, które pojawiają się głównie w kuchni śródziemnomorskiej. Generalnie...
Czytaj dalej